tisdag 24 maj 2011

Ulf Hagström

Ulf Hagström har fiskat i hela sitt liv men upptäckte flugfisket först i vuxen ålder. Flugbindningen började han med samtidigt och blev mycket snabbt fast i skapandet och lugnet vid bindstädet. I sina hemmavatten runt Nyäshamn så är det framför allt gäddfiske och ibland även lite havsöringsfiske som gäller, så i början av året blir det mycket gäddflugor som exprimenteras fram på bindstädet.

I övrigt så är Ulf nog mest känd för sina harr och öringflugor med en realistisk touch. Ända sedan han såg Oliver Edwards flugor för första gången så har han haft utmaningen att kombinera ett realistiskt utseende med fiskbara egenskaper i en fluga som främsta mål. Ulf har även under en period gjort en hel del superrealistiska insektsimitationer som bara är menade som prydnader. Men det är för fisket som Ulf brinner för och nu för tiden uteslutande binder flugor för.

Ulf har bundit på mässor i Sverige, Danmark, Holland och England. Han är med i Partride Internation Pro team och har även samarbete med Deer creek, Bug Bond och 720 vise.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar