onsdag 4 maj 2011

Håkan Karsnäser

Håkan Karsnäser bor strax utanför Mullsjö med sin fru och 3 barn. Sedan mer än 25 år har flugfiske och främst flugbindning varit hans stora intresse. Redan från första början var dessa skapelser av fjäder, hår och tråd som fängslat honom, och ständigt nyfiken på nya mönster och material har gjort att han bundit snart sagt det mesta inom flugbindning och fascinerats nästan lika mycket av alla flugtyper.
Håkan binder mycket flugor på beställning, mest harr- och öringflugor, men på senare tid allt mer kustflugor och tuber för laxfiske. Men för den riktiga avkopplingen av att bara sitta ner och skapa så är det de fulldressade laxflugorna som ger Håkan mest inspiration och tillfredsställelse. Efter att ett par gånger under årens gång prova på att knåpa ihop dessa explosioner av färg och form, bestämde han sig för 5-6 år sedan att verkligen lägga ner sitt yttersta i att lära sig så mycket om hur man binder dessa skönheter och att binda klassiker har verkligen fångat honom. Roligast är att binda och visa de lite mer udda mönstren av klassiska laxflugor som finns, och allra roligast är det att knåpa ihop egna mönster.
 Håkan har dessutom haft sin hobby som jobb, både på hel- och deltid. Förutom att ha försett en hel del butiker och flugfiskare med flugor, så har han även jobbat som fiskeguide och under ett par år som heltidsanställd VD på tidskriften Flugfiske i Norden, där han även bidragit med  en del artiklar för. Håkan har bundit flugor på mässor i Sverige, men också i England och Danmark.
Medlem i Partridge International Proteam och representant för Regal engineering (Flugbindningsstäd).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar